Fight or Fly programma

(Binnenkort verkrijgbaar)

Van angstgevoelens en negativiteit naar rust, reinheid en regelmaat in je leven

Kop in het zand steken of aanvallen? 

Ervaar je zoveel stress in je lichaam door de heftige situatie(s) die je hebt meegemaakt met je kind(eren)? Je bent niet alleen. Veel ouders hebben helaas plaats genomen in deze emotionele rollercoaster. Een avontuur waarin je helaas geen keuze hebt m.b.t. hollen of stilstaan. Je wordt geleefd en gaat maar door, ook al loop je eigenlijk op je tandvlees. 

Wanneer je dan weer thuis komt na dit grote heftige avontuur gaat alles landen en overzie je pas wat er eigenlijk allemaal is gebeurd. Je voelt je angstig, alleen en ongehoord. Misschien denk je wel: “Ik moet niet zo zeuren, het is allemaal goed afgelopen. Het had veel erger kunnen zijn”. En dat is onzin. 

De situatie(s) die je hebt meegemaakt was heftig en dat hoef je niet weg te stoppen. Je mag hier gehoor aan geven, je moet dit zelfs uitspreken om het een acceptabel plekje in je leven te kunnen geven. In dit online programma leer je om weer rust te vinden. Je kop niet meer in het zand te steken, maar uitspreken wat je voelt om het leven weer aan te kunnen vallen. Door de 3 R’en toe te passen ervaar je rust, ruimte en positiviteit.  

De investering voor het Fight or Fly programma bedraagt € 199,- exclusief BTW

* Je kunt het programma in je eigen tempo voltooien en op elk gewenst moment starten

Herken jij je in de volgende uitspraken?

 • Je merkt dat je geen energie meer hebt en je hoofd zit helemaal vol. Je wilt wel dingen ondernemen maar er komt niets uit je handen.
 • Je gunt jezelf geen tijd voor ontspanning. Je zet iedereen om je heen op één, maar loopt jezelf hierdoor voorbij.
 • Je leeft in het verleden, maakt je druk om wat gebeurd is waardoor je het gevoel hebt dat je stil staat.
 • Je wilt niemand tot last zijn met jouw ‘problemen’. Wat zullen ze daar wel niet van denken? Het is geweest, geef het een plekje en blijf er niet in hangen.
 • Je staat niet graag op de voorgrond, in de belangstelling. Je zet een masker op als iemand vraagt hoe het écht met je gaat. Je houdt je verdriet dicht bij jezelf.
 • Je blijft aanmodderen door jezelf wijs te maken dat je het allemaal wel zelf kunt verwerken. Je ziet het nut er niet van in om iemand anders daar ‘lastig mee te vallen’.
 • Je verlangt naar rust en wilt weer positief in het leven staan. Energie hebben en met plezier deelnemen aan het gezin, waarbij je jezelf niet wegcijfert en voorbij loopt.
 • Toch blijf je vervallen in je vertrouwde oude patroon waardoor je (nog) steeds leeft op automatische piloot. Hierdoor blijf je doen wat je al die tijd al doet, maar mag gaan loslaten.

One Step at a Time

Je wilt vechten, hollen en tegelijkertijd je kop in het zand steken. Je staat nog in de overlevingsstand omdat je dat nodig had ten tijden van de heftige gebeurtenissen. Dat is hetgeen wat je overeind hield, maar dat is niet de manier waarop je de rest van je leven wilt voortzetten. Dat gaat je gewoonweg niet lukken omdat het teveel energie kost. Het hele gebeuren heeft zoveel indruk op je gemaakt en dat moet nog landen en binnenkomen. 

Het is zo heftig geweest. Je hebt je laten leiden door de gebeurtenissen. De achtbaan die is begonnen maar waar geen eindstation van bekend was.
Je hebt je al die tijd zo groot gehouden en deed alsof het allemaal de normaalste zaak van de wereld was. Je hebt geprobeerd om alles zo goed mogelijk te doen, voor jezelf, je kind(eren) en je partner. 

Maar door deze situatie ben je steeds verder van jezelf af komen te staan. Hetgeen wat jou, jij maakt. Waar jij voor staat in dit leven. Je tomeloze energie, je sprankelende voorkomen, je gevatte opmerkingen of je open houding. Je bent het onderweg verloren, je voelt het niet meer, je BENT het niet meer. 

Hetgeen wat voor jou belangrijk was, is je kind in deze heftige situatie. Daaromheen was niets wat prioriteit had. Daardoor kroop je langzaam in een bubbel. Die ervoor zorgde dat je niet instortte, dat je alles kon verwerken wat er op je af kwam. Maar na deze periode mag je dat beetje bij beetje loslaten en dat lukt je nog niet zo goed. 

Je hoeft het niet allemaal tegelijk te doen, je mag stapje voor stapje jezelf, je nieuwe ik, gaan vinden/vormen. Je mag kijken naar datgene wat jou energie geeft, waar jij vrolijk van wordt en wat jou een goed gevoel geeft. Dat zorgt ervoor dat er rust en ruimte ontstaat, ruimte om te leven en
genieten op jouw manier. 

Je wilt je niet meer laten tegenhouden door angstgevoelens, maar leven op de dag van vandaag. En nog belangrijker, jezelf herpakken, alles in het leven omarmen en genieten van de kleine dingen die je hart je ingeeft. .

“Soms is een stap terug doen,
de beste manier om vooruit te komen

- Mama van Kai

Wat brengt het Fight or Fly programma je?

 • Inzicht in het punt waar je nu staat. Je staat stil bij de heftige gebeurtenis(sen) en voelt waar de knelpunten zitten. 
 • Je leert luisteren naar je lichaam en geest. Wat zegt je gevoel, wat vraagt het van je en hoe ga jij daar nu mee om?
 • Een methode hoe jij meer rust voor jezelf kunt inbouwen om je energieke zelf weer te worden. 
 • Angsten voeren niet meer de boventoon, jij bent de baas over deze gevoelens en voelt deze alleen als het oprecht van belang is. 
 • Je voelt dat je jezelf weer aan het herpakken bent. 
 • Je hebt weer een open mind en komt los van negatieve overtuigingen die je niet verder gaan helpen. 
 • Maar bovenal leer je hoe jij luistert naar je lichaam, waardoor je de ouder kunt zijn zonder angstgevoelens. Je krijgt weer energie door leuke dingen te ondernemen, ervaart rust, gaat mee in datgene wat er voor jou toe doet en laat los wat je niet meer dient. 

Wat houdt het programma in?

 • Dit online programma leert je om niet meer in angst te leven door jezelf te herpakken door middel van rust inbouwen en luisteren naar je gevoel.
 • Het programma heeft 3 modules met werkboeken, opdrachten, video’s en daarnaast enkele voedingtips -en tricks die ondersteuning bieden in de transformatie terug naar jezelf. 
 • Elke maand zal er een live masterclass plaatsvinden waarin je al je vragen kunt stellen over hoe je Fight or Fly kunt toepassen in je dagelijkse leven.  
 • Je kunt het programma in je eigen tempo volgen en op ieder gewenst moment instappen. 
 • Je krijgt toegang tot een eigen online leeromgeving, waar alleen jij bij kunt komen en in kan werken. 

Na dit online programma sta je weer met beide benen op de grond. Ben je weer de baas over je eigen geest en zit je energieniveau weer in de lift. Ervaar je geen dagelijkse angstgevoelens meer en weet je hoe je naar je gevoel kunt luisteren, als die wat van jou vraagt. Waardoor jij het gevoel hebt dat je weer leeft in plaats van geleefd wordt. 

De investering bedraagt € 199,- exclusief BTW. EXTRA BONUS: De gedachtenbox t.w.v. € 24,95,- krijg je er gratis bij. Hiermee kun je een goede basis leggen voor het ordenen van je gedachten. 

Wil jij ook het gaspedaal loslaten en langzaam tot stilstand komen, zodat je weer kunt gaan genieten van het leven? Stop dan nu met vechten en doe mee aan het Fight or Fly programma. 

De 3 modules van het Fight or Fly programma

Module 1: Rust

We kijken naar datgene wat jou rust brengt. Voldoende rust is belangrijk om gezond door het leven te gaan.

Waar ontspan jij van, hoe vaak pak je, je rustmomenten en is dat ook écht hetgeen wat jij nodig hebt?

Hoe vaak neem jij echt tijd voor jezelf, zodat je weer kunt opladen? Wat zou anders kunnen en wat gaat jou dat dan brengen?

Module 2: Reinheid

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd, zeggen ze weleens. Hoe zorg jij voor balans? Moet alles tegelijk gebeuren waardoor je stress ervaart of verdeel je het voor overzicht en rust?

Welke voeding geeft jou de energie om taken uit te voeren? Heb je een vast eetpatroon of wordt er weleens een maaltijd overgeslagen? We brengen in kaart wat voor jou het beste werkt.

Module 3: Regelmaat

Regelmaat zorgt dat je weet waar je aan toe bent en biedt een gevoel van veiligheid en vertrouwen. Met een vast patroon in je dag hoef je niet voortdurend na te denken, AAN te staan en te plannen.

Een dagindeling met vaste momenten voor eten en slapen zorgen voor rustmomenten.

Grenzen aangeven voor jezelf is hierin 'the key'.

“Geniet van het leven, pak je rust en
leef op de energie die liefde heet”

- Mama van Kai

Ik ben Leonie, de mama van Kai

In 2017 werd mijn leven flink door elkaar geschud door mijn zoontje. Door zijn vroeggeboorte en bacteriële hersenvliesontsteking had ik vele angstgevoelens in mijn lijf. Ik voelde me een slechte moeder, gevoel van falen, waarom kon ik hem niet beschermen hiervoor? Waarom moest hem dit overkomen? Hoe zou de toekomst eruit komen te zien? 

Na deze heftige gebeurtenissen toen we weer thuis waren en het gevaar weken was, begon alles te landen. De rollercoaster waarin ik al die maanden geleefd had kwam langzaam tot stilstand. Maar ik wilde niet bezig met verwerken, ik had geen hulp nodig, ik kon het allemaal wel alleen want ik ben sterk. Dat is wat ik mezelf elke dag inprentte. 

Ik stortte me volledig op mijn drukke baan om er maar voor te zorgen dat ik niet stil zou komen te staan. Gewoon doorgaan en vooral niet stoppen. Uiteindelijk ben ik tegen een grote muur aangelopen en tot stilstand gekomen. 

Ik ben bezig gegaan met verwerking, heb hulp gevraagd en alles een acceptabel plekje kunnen geven. Ik begon in te zien wat écht belangrijk is in het leven. En dat is niet keihard werken om mijn gevoelens weg te stoppen. Het is uitspreken wat je écht voelt, je angsten onder ogen komen en aanpakken. Kiezen voor je eigen geluk zodat je kunt doen wat wordt ingegeven door je hart. 

En dat gun ik jou ook van harte omdat ik weet dat het mogelijk is. Want als het mij gelukt is, na deze heftige situaties die zoveel energie hebben gekost, dan kun jij het ook!